tirsdag, mars 30, 2010

Bondeyrket; liv og død....=)


Dette er er vitle Eveline. Ho va søt til og med når ho sleikte seg i nasen... Med ein superhøg avlsverdi var ho den eine kalven (av 25 stk...) som absolutt ikkje skulle skje nåke med. Sjølsagt klarde ho å skade seg i ein fot.Korleis det gjekk til veit vel berre gjengen i den kalvegarden, men småttisane herjar no bra rundt av og til :)
.
Avslapping med ulldekken etter underøsking av dyrlege.Ein stk bakfot er opphovna og  ho klarte ikkje å legge vekt på han pga smerter...
Etter ei veke med antibiotika og smerestillande blei ho ikkje betre so då blei det røntken (eg klarte ikkje å sjå på dinna kalven so hadde ildt kvar dag...)  og med påfyljande dårlege nyheiter; leddbåndi som holdt so og sei heile kneet på plass var slete av. Nichts meir å gjere, utanom dette då:


Nødslakt og privat kjøt.....


MEN: heilt fantatisk kalvefrikasse !!

Andre gode nyhende:

Kvikka ( nr 223) er endeleg frisk og rask att! Denna stakkars dama er til vanleg ei høgtytande mjølkekyr med stor apetitt, men no har holdt til i sjukebingen i over ein månad! For å gjere ein lang hisorie kort so blei ho dårleg, fekk diare, fekk graskrampe, vombi byrgja å råtne på ho, 3 dyrlegar på besøk,maaaange kr. på medisin, utallige timar ekstraarbeid, koking av havregraut med epler osb osb...
Dama har fått sææærbehandling; men med godt resultat! Frå å stå med to føte i gravi står ho no å ete godt på eigi hånd med dei andre kyrne.
hurra!!=) It`s aliiive;D 

Ingen kommentarer: