søndag, mars 15, 2009

Besøk av både 2 - og 4-beinte :-)

Besøk på Gjerde i helgi av både 2-og 4-beinte frå nedaføre Husøytunnellen.
Eit flott syn på vegen i strålande vinterver!

Flotte folk og hestar:)


Slek "presisjonsparkerar" ein ein hest:) Kan ein kalle dette lukeparkering?

Ut på tur og alder sur! Sjølv etter å ha gått frå Gop`n te Gjerde på laurdag var dei lika ivrige på å komme seg i vegen att på søndag. ( håpar det seier noko om gleda av å gå på tur og ikkje at dei ikkje var nøgde med plassen dei var på;D ) haha
Haha - det ser nesten ut som at Emil pakkar og riggar til si eiga vogn, han er i allefall opptatt! (han ete egentleg gras og eigaren er nett utafør bildekanten...men, men...) ; det ser i allefall ut som ein sjølvhjelpen hest på bilete!

Var mange kilo døl i stallen den natti! Var litt av ein gjeng med hestar; inne sto det 3 stk dølahestar (2 merrer og ein vallak) og ute var det ein fjordingsvallak, ein shettisvallak, ei islandshestmerr og ei dølamerr. Blir heilt heit om hjartroti berre eg tenkje på det:) Hest er definitivt IKKJE best som pålegg!!

Ein som derimot har enda som kjøt er dinna karen på biletet over. Det kan no hende du faktisk allerede har kjent smaken tå han;) hehe
På torsdag morgon var det litt av eit hibbele her på Gjerde ("alltid er det meg" som ho bestemor ville ha sagt...). . Dette var då også sjølvsagt den morgonen eg hadde ekstremt dårleg tid i fjøsen fordi eg måtte vere tidleg på jobb på hotellet..Ikkje nok med at eg bala med grabben og difor brukte ekstra lang tid på å ta opp fôr, men det var både mjølkebil og beistabil den måroen... Kå e det forresten med nortura då? Eg er sikker på at dei berre er å hentar dyr dei dagane det er mjølkebil og ein har dårleg tid allerede! Eller er det berra hjå 0ss? I allefall; fyrst forsov eg meg som vanleg...(..sint x 1 ..)og so måtte eg altso bale so ville f*** med grabben (...sint x 2..), kjøyre fast forvogni i enden av forbrettet (...sint x 3...), stresse nåke jævligt med mjølkinga for å rekke mjølkebilen (stod nesten å ropte "sprut, spruut" te kyrne på mjølkestallen... sint x 4...), sette fast alle småkalvane og merke veeeeeldig uviljuge og alt for sterke oksakalvar som skulle sendast med "gourmet - øyremerke" (sint x 5 ...og sint x 6...), og på detta tidspunktet hadde mjølkebilen både komme og reist att (...hmm...ikkje sint på det :D ) og beistabilen hadde rygga innåt porten på fjøsen. Og det var her det ...sint x 7... kom; "Herr - forbanna-sint -alt-for-stor-og-sterk-dret-okse" ville sjølvsagt ikkje gå fint og pønteleg inn i bilen for si siste reis her i livet! Neidå, han var sint på alt den dagen ( mykje likt meg so tidle om måroen...); sint på grima, sint på dei andre oksane, sint på bingeskilje, sint på rampen, sint på beistabilen, sint på snille beistabilsjåføren som hjalp til og ikkje minst sint på meg.... Eg ser no at han var faktisk ...sint X 7.. han også=) haha Men med eit byks og to kom han seg no til slutt innpå bilen til dei andre kalvane ( trur det var "sperlinga";D ) han også ! Og då vart eg.... blid x 10... !=)
UPDATE;
Etter å ha tenkt meg om so har eg komme til konklusjonen om at eg lever eit utruleg spennande og glamorøst jet-set liv her på Gjerde... :D3 kommentarer:

Anne sa...

gla eg ikkje va der i bjøndelsen;)

KO sa...

Du skulle jamen ha vore skodespelar.
Tenk å vere så eitrande sint x 10 og vel så det, og så like etterpå vere like smørande blid.
Etter så mykje plager på ein gang hadde eg minst fått eit lettare raserianfall eller infarkt-:)

Karin sa...

@ Anne: Du skulle jo ha vore her!Eg trur du er ein av dei få personane som hadde klart å takla meg akkurat då! Du hadde takla det! Du blir jo ikkje stressa om so no verdi hadde gått i oppløysning...
@ KO: haha=)Eg har i følgje dei rundt meg ikkje lunte i det heile teke... so eg trur ikkje det er so bra ;) I allefall når det gjeld menneske, i forhold til dyr er den lunta betydeleg lengre!Men eg får no ropt ut det eg ville ha sagt (og vel so det...) og so er ferdig med det når eg har snudd meg rundt. Litt irriterande i grunnen når eg tenkjer eg er sint på nåken og seier for meg sjølv at eg alder ska prate med dinna personen att... det pleie berra å gå eit par sekund so er det gløymt;) haha.. jaja, eg går ikkje å gnege på ting kan du sei! Berra folk rundt meg skjønna at dei ska late atte øyrene eit par minuttar og ikkje tru at eg meinar nåke å det som kjem ut av kjeften min på den tiden;)